Kurser / Hundpromenader

Hunden sägs vara människans bästa vän, men anser hunden det? 

Varför skaffar vi hund och vad ska vi ha den till? Det finns många svar på den frågan så som: sällskap, träningskompis, någon att pyssla om, någon som hjälper oss, någon som ger oss självförtroende, någon som älskar dig kravlöst! Den viktigaste frågan du bör ställa dig, helst innan du skaffar hund, Vad ska hunden ha dig till? 

Lite roliga, nyttiga och ibland helt onödiga träningar, men vi har kul och vi gör någonting istället för ingenting! :-)

I samarbete med

Moderna Djurförsäkringar

har jag och Silver gjort flertal filmer som ligger på deras hemsida under Tips & Råd

Här är en Instruktionsfilm om Inklickning och en med Berikning

Kurser

i den härliga miljön intill Mälaren i Ekolsund!

Unghundskurs

Kurs för unghundar mellan ca 6 månader och 1 år-ish, lite beroende på hur långt ni kommit i träningen. Det är alltid bra att gå kurser främst för att hunden och du får kvalitetstid tillsammans och att få vara runt andra hundar och samtidigt fokusera sig på dig och de olika uppgifterna.

Vi kommer att lägga tiden på allmän-/vardagslydnad, gå fint i koppel, inkallning, hundmöten, hälsa fint, stanna kvar i olika positioner med olika störningar m.m. Självklart blir det en heldel lek också både mer er och hundarna får gärna leka med varann efter kurstillfällena! 


5 tillfällen Datum: 18/3, 25/3, 1/4, 8/4, 15/4

kl 18-19.30 1500kr inkl fika

minst 5 deltagare, anmälan är bindande


Anmälan via mail lill(a)hundsjalen.se

Allmänlydnad - Klicker/Signal & SpecialSök

Kursen är på tre tillfällen mellan kl 10 - 13


Första tillfället, Allmänlydnad och Klicker/Signal

Andra och tredje tillfället, Allmänlydnad och Specialsök med Kong


I Allmänlydnaden kommer vi att fokusera på Hundmöten, Fotgående, Inkallning, Stopp, Lek, Stannakvar i olika positioner, vi anpassar även efter gruppens önskemål.


I Klicker/Signal har vi både teori och praktik om hur klicker/signal fungerar och om den viktiga tajmingen. 


I Specialsök lär vi hunden grunden av att söka och markera en doft, doften vi kommer att använda är Kong. 


Inga krav på kunskapsnivåer, alla tränar utefter er egna nivå och förutsättningar, träning ska vara roligt både för hunden och föraren! 


Kursen kommer att hållas i en oisolerad Hundhall i Kromsta, utanför Enköping.


3 tillfällen, kl 10-13 söndagar den 2 feb, 16 feb och 1 mars  1950kr inkl fika, klicker eller visselpipa och kong.

Anmälan är bindande

Minst 5 deltagare

Anmälan via mail; lill(a)hundsjalen.se  

Valpkurs 

Valpkurs för valpar mellan 12v - 6 månader. För valpens skull är det en viktig del av socialiseringen och miljöträningen att gå kurs, även om matte och husse har en bra kontakt och kan övningarna hemma. Att få träffa andra valpar och kunna träna på kontakt och övningar under störning, är en toppenbra start i valpens liv!

Vi jobbar mycket med kontakt och förståelsen för vad inlärning och belöning innebär. Även de klassiska sitt/ligg stanna/inkallning, nej-träning, socialisering/miljöträning osv

Lek är grunden till en bra kommunikation både med oss och andra hundar så efter kursen får valparna mer än gärna leka och bekanta sig med varann!

Självklart har alla valpar fått sin andra vaccinationsspruta.

6 tillfällen,

kl 18-19.30 1450kr inkl fika.

minst 5 deltagare, anmälan är bindande


Anmälan via mail; lill(a)hundsjalen.se

Aktiverings-/Träningskurs, individanpassad

Vi varvar teori och praktik och försöker hitta de aktiveringar och träningar som passar både er själva och er hunds behov som individ och ras.

Vi testar även olika aktiveringar och träningar utifrån gruppens önskemål.

5 tillfällen 1500kr inkl fika.

Minst 5 deltagare

Anmälan via mail; lill(a)hundsjalen.se

Grundkurs i Klicker

Ett roligt sätt att träna och ni får både bättre kontakt och samarbete med er hund! Genom klicker blir hunden mer aktiv i träningen och vill bjuda på beteenden som blir både till nytta och nöje.  

6 tillfällen, kl 18-19.30 1650kr inkl klicker och fika

Minst 5 deltagare

 

Oavsett ras och ålder så uppskattas denna typ av träning av de flesta hundar och även ägare, då denbygger på positivförstärkning.


Anmälan via mail: lill(a)hundsjalen.se

Privatträning

 

Kontakta mig om du önskar få hjälp att träna med din hund privat, 495kr/tim. Milersättning tillkommer vid besök hos er. 

Hundpromenad! 

Hundpromenad i Bålsta, samling på parkeringen vid Vårdcentralen mittemot kommunhuset. Vi går iväg kl 10 söndag den 5 april

 

Vi tar en promenad runt Hälsans Stig tillsammans, vi stannar under vägen och övar kontakt och vi kommer att gå igenom några av grundövningarna i DogParkour, vi kommer även att träna hundmöten.

 

Många hundar har det jobbigt med hundmöten och skäller och drar i kopplet, tyvärr är det inget ovanligt och heller inget att skämmas för, ni är inte ensamma! Detta är ett perfekt tillfälle att hänga med på dessa promenader då vi tränar detta tillsammans, ju fler man är ju bättre brukar det gå, så häng med! Ju mer man undviker "faran" ju värre blir det, så passa på och häng med! 

 

Promenaderna är under kontrollerade former och i lugn och ro, förhållningsregler kommer vi ta innan vi går iväg. Alla ska känna sig lugna och trygga, alla hundar ska vara kopplade, bus och lek får man mer än gärna låta dem göra, men inte under promenaden.

 

Kom ihåg att ta med något som hunden uppfattar som en bra belöning, riktigt gott godis eller kanske en leksak de tycker är mysigt och tryggt att bära på!