Kurser

Valpkurs

Valpkurs för valpar mellan 12v - 6 månader. För valpens skull är det en viktig del av socialiseringen och miljöträningen att gå kurs, även om matte och husse har en bra kontakt och kan övningarna hemma. Att få träffa andra valpar och kunna träna på kontakt och övningar under störning, är en toppenbra start i valpens liv!

Vi jobbar mycket med kontakt och förståelsen för vad inlärning och belöning innebär. Även de klassiska sitt/ligg stanna/inkallning, nej-träning, socialisering/miljöträning osv

Lek är grunden till en bra kommunikation både med oss och andra hundar så efter kursen får valparna mer än gärna leka och bekanta sig med varann!

Självklart har alla valpar fått sin andra vaccinationsspruta.

i den härliga miljön intill Mälaren i Ekolsund!

6 tillfällen, kl 18-19.30 1250kr inkl fika.

minst 5 deltagare

Anmäl via mail lill@hundsjalen.se

Aktiverings-/Träningskurs, individanpassad

Vi varvar teori och praktik och försöker hitta de aktiveringar och träningar som passar både er själva och er hunds behov som individ och ras.

Vi testar även olika aktiveringar och träningar utifrån gruppens önskemål.

6 tillfällen 1250kr inkl fika.

Minst 5 deltagare

Anmälan via mail; lill@hundsjalen.se

Grundkurs i Klicker

Ett roligt sätt att träna och ni får både bättre kontakt och samarbete med er hund! Genom klicker blir hunden mer aktiv i träningen och vill bjuda på beteenden som blir både till nytta och nöje.

Oavsett ras och ålder så uppskattas denna typ av träning av de flesta hundarna, då den bygger på positivförstärkning.

6 tillfällen, kl 18-19.30 1250kr inkl klicker och fika.

minst 5 deltagare

Anmäl via mal lill@hundsjalen.se

Privatträning;

Kontakta mig om du önskar få hjälp att träna med din hund privat, 495kr/tim. Milersättning tillkommer vid besök hos er. 

Hundpromenad! Söndag den 8 juli kl 10.00

Hundpromenad i Bålsta, samling på parkeringen vid Vårdcentralen mittemot kommunhuset. Vi går iväg kl 10

Vi tar en promenad runt Hälsans Stig tillsammans, vi stannar och övar kontakt och aktiv passivitet, promenerar vidare och tränar hundmöten, hinner vi gör vi ett stopp till och gör en en mindre aktiviet.

Många hundar har det jobbigt med hundmöten och skäller och drar i kopplet, inget ovanligt och heller inget att skämmas för, ni är inte ensamma!! Än större anledning till att hänga med så tränar vi tillsammans, ju mer man undviker "faran" ju värre blir de.

Promenaden är under kontrollerade former och i lugn och ro, förhållningsregler kommer vi ta innan vi går iväg. Alla ska känna sig lugna och trygga, alla hundar ska vara kopplade, bus och lek kan man gärna låta dem göra före eller efter men inte under promenaden.

Kom ihåg att ta med något som hunden uppfattar som bra belöning, godisar eller kanske en leksak de tycker är mysigt och tryggt att bära på.

Välkomna!

• HundSjälen i Sverige • 070-64 300 07 •